Over PMG

MEDICAL
XPERTS

OFFERING MEDICAL EXCELLENCE

Pollet Medical Group is onderdeel van Pollet Group, een 100% Belgisch familiebedrijf. Pollet Medical Group is actief in drie domeinen: dialyse, plasmaferese en sterilisatie. In onze manier van werken speelt het familie-DNA van PMG een belangrijke rol. Wij hanteren een ‘people first’ mentaliteit, waarbij klanten, medewerkers en leveranciers op de eerste plaats komen. Wij ondersteunen de professionals in de gezondheidszorg met gespecialiseerde teams van toepassingsspecialisten, technici, productmanagers en lokale sales. Als ervaren Medical XPRTS zetten we dan ook stevig in op solide langetermijnrelaties met al onze partners.

Dialyse

Meer dan 35 jaar geleden pionierde Hemotech Frankrijk in de sector met het aanbieden van de unieke combinatie Japanse monitoren, high-quality disposables en een breed scala waterbehandelingsoplossingen. Vandaag is Hemotech niet alleen een gerenommeerde speler in Frankrijk, maar ook in België, Luxemburg en Zwitserland.  We bieden een volledig portfolio van dialyse disposables, machines en waterbehandelingen. 

Met ‘The Essentials’ ontwikkelde Pollet Medical Group met succes een productportfolio van dialyse disposables onder de merknaam Hemotech zoals dialysatoren, bicarbonaatpatronen, ontsmettingsmiddelen en zuurconcentraten. Het aanbod werd uitgebreid met bloedlijnen en fistelnaalden. Dankzij de eigen productiefaciliteiten heeft Pollet Medical Group de capaciteit om volledig ‘inhouse’ te ontwikkelen en te produceren volgens de behoeften van de markt. 

De belangrijkste productiesites voor disposables bevinden zich in Turkije en België. Dankzij de integratie van Farmasol breidt Pollet Medical Group haar activiteiten uit van Europa naar het Midden-Oosten en Afrika. Wij geloven sterk in productie dicht bij de markt om zo de toeleveringsketen beter te beheren en onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Binnen diezelfde ‘close-to-the-market’ filosofie, wordt bij Sterima in België een bijkomende productiefaciliteit voor concentraten opgestart.

Naast de productie van dialyse disposables is Pollet Medical Group wereldvermaard als fabrikant van waterbehandelingsinstallaties voor dialyse met 2 Duitse fabrikanten: DWA en Herco. DWA focust zich hierbij uitsluitend op waterbehandeling voor dialyse. Dankzij die gespecialiseerde kennis is DWA eeen absolute expert op het gebied van milieuvriendelijke en kosteneffectieve oplossingen. Met een maximale betrouwbaarheid, uitstekende veiligheid en uitgebreide ondersteuning, zet DWA de standaard in waterbehandeling voor dialyse. De technologie van Herco is terug te vinden in talloze industriële, medische en life science-projecten over de hele wereld. Herco is een referentie, een sterk merk en staat voor de allerbeste kwaliteit op het gebied van waterbehandeling. 

Pollet Medical Group combineert de vaardigheden van haar bedrijven, eigen fabrikanten voor hemodialyse en partners in de medische industrie, met een sterke historische ervaring in internationale handel. Op deze manier profileert Pollet Medical Group zich als een sterke gespecialiseerde speler in dialyse en heeft het met Hemotech een toonaangevend internationaal referentiemerk in huis.

Plasmaferese

Hema.T Medical is een innovator in plasmaferese. Ons Franse bedrijf ontwikkelde een uniek multitherapieplatform waarmee een breed scala aan pathologieën kan worden behandeld op basis van Asahi’s Plasauto: van plasma-uitwisseling tot plasmazuiveringstechnieken.Toegewijd aan therapeutische aferese en als pionier op het gebied van reoferese, is Hema T. Medical marktleider in Frankrijk. Het bedrijf baant zo de weg voor nieuwe therapeutische behandelingen.

Dankzij de gepersonaliseerde aanpak past Hema.T Medical zich aan in functie van de specifieke beperkingen van hemaferesebehandelingen. Hema. T Medical biedt dagelijkse ondersteuning aan medische teams, helpt technieken te ontwikkelen en streeft samen met haar partners naar de beste patiëntenzorg. Het bedrijf baant zo de weg voor nieuwe therapeutische behandelingen.  De activiteiten van Hema T. Medical werden onlangs uitgebreid  naar België en Luxemburg.

Sterilisatie

Sterima is een innovatieve full-service dienstverlener en pionier in het steriliseren van chirurgische instrumenten & implantaten. Dicht bij onze ziekenhuizen staan met een constante focus op de klant is de sleutel tot een succesvolle samenwerking. Wij zorgen voor de nodige efficiëntie, versterkte logistiek en flexibiliteit in CSSD organisaties. Sterima speelt ook een belangrijke rol in de steeds nauwere samenwerking tussen medische bedrijven en ziekenhuizen. Sterima is uniek in het steriel leveren van leensets. Hiervoor werkt de firma samen met zowat alle vooraanstaande medische bedrijven. Sterima in samenwerking met de Belgische gezondheidszorg zijn hierin pioniers. Vandaag bevoorraadt Sterima het merendeel van de Belgische ziekenhuizen ’s nachts dankzij haar sterke logistieke mogelijkheden.

Als pionier en dankzij twee state-of-the-art faciliteiten in België is Sterima een duurzame en vertrouwde full-service sterilisatiepartner. Zo zorgen we ervoor dat onze ziekenhuizen zich kunnen focussen op waar ze goed in zijn: patiëntenzorg.

Nu samen handelen voor een groene toekomst

Bij Pollet Medical Group engageren we ons om duurzaamheid te verhogen. Dat doen we aan de hand van drie belangrijke pijlers: Planet, People en Product. Zo willen we de impact op het milieu verminderen, bevorderen we sociale rechtvaardigheid en inclusiviteit en geven we prioriteit aan milieubewuste productie en consumptie. Eén van die initiatieven is de ‘Green Dialysis Think Tank’, een project waarin we onderzoeken hoe Pollet Medical Group & partners kunnen bijdragen aan een lagere impact van dialyse op het milieu. We richten ons vooral op het terugwinnen van afvalwater en het verminderen van het energieverbruik. We ontwikkelden de centRO, de meest energie-efficiënte RO op de markt en creëerden SolpackⓇ, een concentraatverpakking met minder afval. Onze Sterima herbruikbare verzorgingskits zijn een duurzame oplossing die wegwerpmateriaal vermijden. Ondertussen worden ook heel wat O&O-projecten opgestar,  milieu-innovaties naar de industriële fase gebracht en blijven we nieuwe producten met oog voor duurzaamheid lanceren.

Bij Pollet Medical Group delen alle bedrijven hetzelfde DNA: familiebedrijven met lokale verankering en een uitstekende reputatie. Elk van hen is onmisbaar omwille van hun specifieke kennis, knowhow en expertise. Dankzij onze gecombineerde ervaring en complementaire activiteiten kan Pollet Medical Group haar rol als leider in de medische industrie spelen. Onze service, oplossingen en diensten werden samengebracht met één doel: de best mogelijke levenskwaliteit bieden aan patiënten.

ONZE BEDRIJVEN

Pollet Medical Group is actief in drie domeinen: dialyse, plasmaferese en sterilisatie. Wereldwijd ondersteunen we professionals in de gezondheidszorg met gespecialiseerde bedrijven, toegewijde teams van applicatiespecialisten, technici, productmanagers en lokale sales.